Agregador de canals

Figueres, Capital de la Sardana 2017

Agenda de l'ENS - dg., 25/02/2018 - 09:00
Cobla/intèrprets: Acte sense cobla

Aplec de Sant Roc

Agenda de l'ENS - dg., 25/02/2018 - 09:00
Cobla/intèrprets: La Principal de Porqueres

Vins del Montseny i el Montnegre

Agenda de l'ENS - ds., 24/02/2018 - 18:00
El dissabte 24 de febrer a les 18h, el Museu del Bosc i la Pagesia acull la xerrada “Els vins del Montseny i el Montnegre” a càrrec de’n Lluís Romero, filòleg, sommelier i autor dels llibres “Vins Secrets de Catalunya” i “Grans vins a petits preus”. La xerrada ens permetrà conèixer la situació actual de la vinya al Montnegre i Montseny a partir de l’experiència personal de’n Lluís Romero. L’acte inclourà un tast dels vins elaborats pel ponent. Hora: 18h Lloc: Museu del Bosc i la Pagesia (Carretera Nova, 36 Vallgorguina) Preu: 2€

Ballada a Barcelona (Ciutat Vella)

Agenda de l'ENS - ds., 24/02/2018 - 09:00
Cobla/intèrprets: La Principal del Llobregat

Sempre ens tindrem

Agenda de l'ENS - dv., 23/02/2018 - 21:00

L'obra és la crònica d'una crisi de relacions en el si d'un grup familiar constituït per una parella, dues filles, el xicot d'una de les filles i una amiga de la família. L'esclat de la crisi es produeix quan una de les germanes és abandonada pel seu company, la qual cosa li produeix un estat depressiu que l'aboca definitivament cap a un trastorn d'anorèxia. Aquest fet fa trontollar les relacions entre la resta dels membres del grup. La resolució de la crici i la recuperació de l'equilibri entre tots s'aconsegueix a un preu molt elevat.

n

A càrrec de l'Associació teatral El Partiquí, de Barcelona.

n

Preu: 5,00 €

n

Apta per a tots els públics.

Festa de l'Aigua a Almacelles

En homenatge a una de les obres d'enginyeria hidràulica més destacades de l'època, que va permetre l'arribada de l'aigua al municipi i que va suposar unes millores notables en l'agricultura, en l'economia local i en la societat almacellenca de principis de segle XX. Almacelles ha fet de la seva Festa de l'Aigua un dels seus principals signes d'identitat. A més de la tradicional desfilada de carrosses guarnides, que enguany celebrarà la 63ena edició, la Festa inclou un Concurs de Pintura Ràpida i un Concurs Nacional de Colles Sardanistes, entre d'altres activitats.

Concert escolar 'Cobla 2.0'

Agenda de l'ENS - fa %age
Cobla/intèrprets: Sant Jordi-Ciutat de Barcelona

Inauguració de l’Any Aureli Capmany

Etnologia.cat - dc., 21/02/2018 - 14:32
Ateneu Barcelonès, sala d’actes Oriol Bohigas
C. de la Canuda, 6, Barcelona
Dilluns 26 de febrer, 19.00 h

L’any 2018 s’escauen els 150 anys del naixement d’Aureli Capmany. Fill de nouvinguts a Barcelona, Capmany és una figura cabdal per a l’estudi de la ciutat així com també per a l’estudi de la cultura popular d’arreu de Catalunya: els contes, la dansa, la cançó, la imatgeria festiva, les llegendes, els refranys, la música, etc. Pensà, ideà, impulsà, creà, organitzà, col·laborà i donà forma a nombrosos projectes d’abast de país: del Cançoner Popular i el modest En Patufet al naixement dels orfeons i els esbarts dansaires o d’obres teatrals. Convençut de la vàlua de la cultura i del que avui anomenem “transferència del coneixement”, va saber imprimir a tota la seva activitat i la seva vasta obra el mestratge necessari per transferir el coneixement a altri. Treballà per donar eines als mestres i professors reconeixent l’ús de la cançó, la dansa, el teatre, la rondalla, la llegenda, etc. com a eines bàsiques per enfortir i singularitzar la personalitat i com a eina al servei del país.

La declaració del Govern de la Generalitat de l’Any Aureli Capmany com a commemoració oficial del 2018 té l’objectiu de difondre la seva figura i donar reconeixement públic a la seva tasca en la cultura popular de Catalunya. Durant la inauguració, que comptarà amb la presència de la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, M. Àngels Blasco, es llegirà un fragment d’En Patufet i l’Esbart Català de Dansaires oferirà una mostra de dansa tradicional catalana.

Indret web de l’Any Aureli Capmany

Festa de Sant Medir al barri de Sant Gervasi

Agenda cultural (Gencat) - dc., 21/02/2018 - 09:29
Divendres, 2 de març, durant el matí, les colles de Sant Gervasi participen en la cercavila pels carrers i les places del barri omplint-les de caramels. Informació detallada a l'enllaç "Sant Medir al barri de Sant Gervasi".

Aplec de Sant Medir de Sant Cugat del Vallès

Agenda cultural (Gencat) - dc., 21/02/2018 - 09:29
L'Aplec és una festa dedicada al copatró de Sant Cugat, on és tradicional que els vilatans s'apropin caminant fins l'Ermita de Sant Medir, en plena serra de Collserola, per celebrar un gran dinar popular i la tradicional ballada de sardanes. Informació detallada a l'enllaç "Programa d'actes de Sant Medir".

7a Fira Sant Bartomeu del Grau Natura i Muntanya

Agenda cultural (Gencat) - dc., 21/02/2018 - 09:29
Amb tot un seguit d'activitats lúdiques, culturals i esportives, com per exemple la cursa popular i els espais de jocs tradicionals i tallers per a infants.

Mercat Figueter a Capellades

Agenda cultural (Gencat) - dc., 21/02/2018 - 09:29
El mercat se celebrava antigament el dia en què es posaven a la venda les figues seques ensucrades. Actualment és una fira que ofereix productes tradicionals, del sector industrial, comercial, i de serveis i entitats, i durant tot el dia té lloc una gran diversitat d'activitats.

Concert escolar 'Cobla 2.0'

Agenda de l'ENS - dc., 21/02/2018 - 09:00
Cobla/intèrprets: Sant Jordi-Ciutat de Barcelona

Estris i atuells de la casa de pagès

Etnologia.cat - dt., 20/02/2018 - 11:28

Amb aquest títol, Llorenç Ferrer Alòs s’endinsa en el coneixement de les maneres de fer tradicionals. En aquest volum ens mostra la vida quotidiana de dins la casa, i se’ns descriu quines eren les tasques que es duien a terme a les diferents estances i els instruments que s’hi empraven. El text es complementa amb imatges d’època i més de tres-cents dibuixos que permeten identificar els diferents estris.  Un document imprescindible per preservar la memòria dels utensilis de la vida domèstica.

Edita: Brau edicions

Pàgines: 168

ISBN 978-84-15885-69-6

 

Festa dels Tres Tombs a Palafolls

Agenda cultural (Gencat) - dt., 20/02/2018 - 09:26
El ritu principal dels Tres Tombs consisteix a donar tres voltes amb els cavalls, carros i altres animals de tir per l'interior de la població. Per això, aquest ritu s'anomena Tres Tombs o també "Passades", "Beneïdes" i "Passant".

Sant Medir dolça festa

Agenda cultural (Gencat) - dt., 20/02/2018 - 09:26
Com cada any, la Festa de Sant Medir es celebra als barris de Gràcia (3 de març), Sarrià (2 de març), Sant Gervasi (3 de març) i La Bordeta (11 de març). Gràcia El dissabte 3 de març, durant tot el matí es celebra la cercavila de Sant Medir a Gràcia: els carrers i places del barri s'omplen de caramels, bandes de música i carruatges de cavalls en una festa molt popular. Al vespre es fa una desfilada espectacular pel carrer Gran de Gràcia, on es reparteixen caramels entre tots els assistents. Sant Gervasi Dissabte, 3 de març, torna la festa més dolça de l' any que omple els carrers de Sant Gervasi de caramels. Sarrià El divendres 2 de març, les colles del barri celebren durant el matí, una cercavila pels carrers i places. La Bordeta El diumenge 11 de març a les 10.30 del matí, es concentren totes les colles en seguici al davant de la Parròquia de Sant Medir preparades per iniciar la cercavila, encapçalades per la Colla la Parròquia de Sant Medir i l'Orquestra Municipal de la Guàrdia Urbana Muntada. Un cop finalitzada la desfilada, les colles es reuneixen amb les seves banderes a la Parròquia de Sant Medir de Sants i celebren una missa, en honor al Patró de la Festa i amb el repic de les campanes. Seguidament es fa la benedicció i imposició de les llaçades a les colles assistents. Informació detallada a l'enllaç "Sant Medir dolça festa".

Festa de Sant Medir al barri de Sarrià-

Agenda cultural (Gencat) - dt., 20/02/2018 - 09:26
Divendres, 2 de març, torna la festa més dolça de l'any que omple els carrers de Sarrià de caramels. Informació detallada a l'enllaç "Sant Medir al barri de Sarrià".

Festa de Sant Medir al barri de Gràcia

Agenda cultural (Gencat) - dt., 20/02/2018 - 09:26
El dissabte 3 de març, durant tot el matí es celebra la cercavila de Sant Medir a Gràcia: els carrers i places del barri s'omplen de caramels, bandes de música i carruatges de cavalls en una festa molt popular. Al vespre es fa una desfilada espectacular pel carrer Gran de Gràcia, on es reparteixen caramels entre tots els assistents. Informació detallada a l'enllaç "Sant Medir 2018".

Exposició "Teresa Girònes. Un viatge, un llibre. Un rostre, un sentiment"

Agenda cultural (Gencat) - dt., 20/02/2018 - 09:26
Les experiències viscudes per Teresa Gironès en el seu llarg recorregut pel món, les va reviure en altres formats: el paper, el color, la ceràmica, una textura, la terra…

Pàgines