Itinerari guiat a les barraques de pedra seca d’Olèrdola
2017-12-13 12:45:00

A partir dels treballs de l'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès, l’antropòleg Abraham Guillem, que ha fet la recerca de l’ofici de margener i la tècnica de pedra seca al Penedès, ha elaborat un itinerari guiat a algunes de les barraques de pedra seca situades al municipi d’Olèrdola (Alt Penedès).

El dia 4 de novembre de 2017, l’Institut d’Estudis Penedesencs i el Centre Excursionista de Penedès vam organitzar una sortida per fer aquest itinerari guiat. Les barraques, situades la majoria en el Parc de la Muntanyeta d’Olèrdola, han estat recuperades per membres del Grup de Pedraseca del Centre Excursionista de Penedès. També va participar en aquesta sortida Ramon Artigas, membre de l’Associació Drac Verd i de Wiquipedra, un espai web 2.0 sobre construccions de pedra seca de Catalunya i comarques de Cerdanya, Conflent i Capcir de l’estat francès.

Aquesta activitat va voler mostrar l’aplicabilitat de les recerques de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès i va formar part del programa Etnologia en Xarxa de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de la Generalitat de Catalunya.

Responsive image