Presentació de la recerca sobre les adoberies i els processos de la pell
2017-12-13 16:15:00

L’Adoberia Bella, seu del Clúster de la Pell d’Igualada va acollir la presentació dels treballs de l'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès, organitzada per l’Institut d'Estudis Penedesencs en el marc de les Trobades d'Etnologia i Recerca del programa Cultura Viva de la Direcció General de Cultura Populars, Associacionisme i Acció Culturals.

L’acte es va celebrar el 16 de novembre de 2017 i va comptar amb la presència de la regidora de Govern Obert i Ensenyaments Artístics de l’Ajuntament d’Igualada, Maribel Cuadras, el director del Clúster de la Pell, Jordi Vidal i l’exblanquer Miquel Vila. 

L‘antropòloga Maite Hernández va presentar la recerca sobre les adoberies i els processos de la pell a Igualada i la seva experiència fent el treball de camp. D’aquesta manera es va voler donar a conèixer directament a la comunitat que ha estat objecte d’estudi els resultats de la recerca realitzada, abans de la seva publicació.

La coordinadora del projecte d’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès, Àngels Travé, també va explicar les línees generals del projecte i que un dels seus objectius és enfortir el treball en xarxa entre les diferents entitats de l’àmbit de la Vegueria Penedès, en aquest cas, Igualada Leather Cluster, el Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia i el Grup de Recerca en Ciències Socials (CERCA).

Fotografia cedida per Joan Solé Oller.

Responsive image